top of page

Az önbecsülés hiánya és a glamour fotózás

Frissítve: jan. 15.


glamour fotózás budapesti stúdióban
"Bízz magadban!"

Ez az az üzenet, amellyel rendszeresen találkozhatunk a könyvekben, televíziós műsorokban és magazinokban. Azt mondják nekünk, hogy bármit elérhetünk, ha hiszünk önmagunkban! Természetesen tudjuk, hogy ez valótlan, hiszen a nők nagy százaléka elégedetlen önmagával, sokan küzdenek önbizalomhiánnyal, ami az egész életükre kihat.


Egészséges önbecsülésről akkor beszélhetünk, ha az önmagunkba vetett bizalom, az önmagunkról kialakított kép és önmagunk szeretete egyensúlyban vannak egymással.


női portré fotózás, fashion fotózás, modell fotózás, Bartha Lenke

Önbecsülés, önértékelés, önbizalom...

Az önbecsülés hasonló fogalom az önértékeléshez, de van egy fontos különbség: az önbecsülés az, amit gondolunk, érzünk és hiszünk magunkról, míg az önértékelés az a globálisabb elismerés, hogy értékes, szeretetre méltó emberek vagyunk. (Georgina Hibbert)

Az önbizalom viszont arról szól, hogy bízol-e magadban, és képes vagy-e megbirkózni a kihívásokkal, megoldani a problémákat és sikeresen kapcsolatba lépni a világgal (Burton)


Sok Nő számára az, hogy fényképezőgép elé álljon, szorongást és stresszt okozhat. Aggódnak, hogy nem fotogének és utálják azt a néhány fotót is, ami eddig készült róluk

Bármilyen korú, alakú is valaki, a Nőkre nehezedő “nyomás”, hogy tökéletesnek tűnjenek, különösen a közösségi oldalaknak köszönhetően vitathatatlanul gyakoribb, mint valaha.


glamour fotózás, önbizalom növelő fotózás, női portré fotózás

A fiatal lányok már 12-14 éves korukra fanatikussá válhatnak a diéták iránt; salátán élnek és képesek még egy jégviharban is kocogni - maguknak is azt hazudva -, hogy szeretik.

A reklámok, a social media bővelkedik a csábító kozmetikai ajánlatokban, hogy “javítsunk” öregedő testünkön, mintha az öregedés természetes folyamata valami betegség lenne.


női portré fotózás, női portré, portréfotózás,

A közösségi média visszavonhatatlanul megváltoztatta az életünket és attól függetlenül, hogy mindenkinek megvan a véleménye ezeknek a platformoknak a használatáról, hihetetlen sok időt töltünk ezeken az oldalakon. És a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, az az, hogy folyamatosan másokhoz hasonlítgatjuk magunkat!

(Ettől függetlenül nem kell végleg lemondania a közösségi médiáról az egészséges önértékelés fenntartása érdekében, csak meg kell tanulni tudatosan használni. A mérsékelt közösségi média használat lehetővé teszi számunkra, hogy a bejegyzéseket inspirációként és motivációként használjuk, ne pedig egészségtelen összehasonlításként.)


Az alacsony önbecsülést az önbizalomhiány jellemzi.

Ha negatívan értékeljük magunkat, függetlenül attól, hogy csúnyának, ellenszenvesnek, félénknek… stb. minősítjük magunkat, egyre nehezebb lesz elhinni, hogy mások esetleg pozitív fényben láthatnak minket.


női portré fotózás, glamour fotózás, önbizalomnövelés,

Sokan nem is gondolnák, de egy portré vagy glamour fotózás az önbecsülésünket is növelheti!

Egy profi portréfotós olyan szögeket és vonalakat lát, amelyek az előnyös oldaladat mutatják. A képen Te vagy, a különbség viszont az, hogy egy portréfotós olyan módon hozza ki a belső szépséget, hogy a kapott kép vonzó lesz. Akik majd látják a fényképedet, talán másként fognak Rád nézni és a fényképnek köszönhetően olyan szép dolgokat látnak Rajtad, amelyeket korábban észre sem vettek!


Sminkesemmel mindig arra törekszünk, hogy Mindenkiből a maximumot hozzuk ki!

Egy gyönyörű, profi smink nélkül én nem is tudom elképzelni a glamour fotózást!

glamour fotózás, boudoir fotózás,


Ha még soha nem próbáltad, akkor a glamour fotózás élménye csodálatos módja lehet annak, hogy egy új fejezetet nyiss az életedben! (vagy hogy a képekkel meglepd a párodat!)




Kapcsolat:

További képek:

Árak:




1 786 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page