top of page

Miért olyan fontosak a családi fotózások?

Frissítve: 2022. okt. 7.

1. Valamilyen mérföldkő megünneplése miatt

Az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a családok profi fotózásra jelentkeznek, az az, hogy megünnepeljék az életük egyik fontos eseményét. Ilyen lehet például egy születésnap, egy évforduló, a babavárás és a gyermek születése, egy keresztelő, egy esküvő vagy például a házassági évforduló.


kismama fotózás a Városligetben

Hozzám leginkább a babavárás időszakában szoktak bejelentkezni a családok, aztán a baba születése után a közös családi fotózásokra, a keresztelőre, majd a születésnapokra.

Hiszen ezek azok a pillanatok, melyekre az emberek szívesen emlékeznek vissza és általában az egyik legfőbb oka annak, hogy kapcsolatba lépnek velem és bejelentkeznek egy családi fotózásra.

Ez történhet stúdióban, szabadtéren vagy akár a saját otthonukban is.


kismama fotózás szabadtéren


2. Valaki mindig hiányzik a családi képekről

Minden szép és jó, van egy halom képünk a gyermekünkről és a családról is, de végiglapozva az albumokat rájövünk, hogy valaki mindig hiányzik a képekről. A születésnapi fotókon, a nyaraláson készült képeken, a különböző családi eseményeken mindig lemarad valaki a képekről. Valaki, aki ezeket a képeket készítette….

Nagyon sok anyukától hallottam már, hogy Ők szinte soha nincsenek a közös fotókon, hiszen Ők azok, akik szeretnek fényképezni, akik a családi képeket mindig elkészítik, de ezáltal soha nincsenek a képeken! Vannak, akik boldogan hiányoznak ezekről a fotókról, mert úgy érzik, hogy nincsenek jó passzban, kövérnek és csúnyának látják magukat (erről hamarosan külön bejegyzést is írok majd) és ezáltal nem is akarnak a képeken szerepelni. Ugyanakkor a valóság az, hogy a többségük például a szülés után még jó darabig nem is nyeri vissza a gyermeke előtti alakját (ha egyáltalán visszanyeri) és évek múlva bánni fogja, hogy nincsenek közös képeik abból az időszakból, amikor a gyermekük még pici volt.

családi fotózás apával

Nem az a fontos, hogy minden tökéletes legyen a képen, hogy a sminked, a hajad, a ruháitok minden pontosan passzoljon, hanem hogy együtt legyetek és erre majd később boldogan emlékezzetek vissza.

Nagyon sok fotózásomon látom, hogy a szülők milyen stresszben vannak, görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy minden pontosan olyan legyen, ahogyan ők eltervezték (ahogyan a pinterest-es képeket látva megálmodták), de egyáltalán nem ez a fontos! Nem az, hogy mindig minden előre megtervezett legyen, hanem az, hogy a természetes pillanatokat örökítsük meg! Azt, amikor együtt van a család, a gyerekek jól érzik magukat és természetesen (nem beállítottan) nevetgélnek. Azok lesznek a Ti képeitek, a Ti pillanataitok!


családi fotózás szabadtéren


3. Nagyszülőkkel való közös fotózás

A nagyszülők azok az emberek, akik a legtöbb emléket őrzik a család életéből, akiknek a fénykép a legértékesebb ajándék.

Nem is adhatnátok nagyobb ajándékot annál, minthogy Őket is elhívjátok egy közös családi fotózásra majd a közös képeket egy albumba rendezve átadjátok Nekik. Hatalmas ajándék a nagyszülőknek is, de nagyon nagy kincs lesz Nektek is a közös emlék, a közös képek.




Túl gyakran elfelejtjük a múltunkat, mert annyira elfoglaltak vagyunk a jövőnk építésében! Gyermekeink hihetetlen gyorsan felnőnek! Egyik nap még ott totyognak mellettünk, aztán csomagolják a táskájukat, és az egyetemre mennek! A képek visszahozzák az időt és segítenek emlékezni!






Ha tetszenek a képeim és Te is szeretnél egy családi fotózásra időpontot kérni, akkor küldj egy üzenetet!



416 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page